4 oktober 2017
18:00

Spånga IS FK 9

Referat: Stureby SK Blåvit - Spånga IS FK 9

I den sista 7-mannamatchen för säsongen och kanske också sista 7-mannamatchen någonsin stod slaget mot Spånga IS i P-05-svårserien. Tjejerna förstärkta med Arvid, Anton & Adam från P-05 tog sin an matchen med stor tillförsikt och entusiasm.

Redan från avspark visade Spånga varför man har gjort över 100 mål i den här serien i år. En imponerande och intensiv hög press satte oss i problem direkt i våra egna uppspel där vi hade behövt mer rörlighet och ett snabbare spel för att ta oss ur förstapressen. Spånga visade också upp en fantastisk fin löpvilighet och fantasi i sitt anfallsspel där vi hade riktigt jobbigt att hänga med i den höga tempot. Inledningsvis lyckades vi ändå hålla motståndarna på rätt sida och avsluten kom på skott utifrån som Emma med stor skicklighet parerade. Efter hand spelade vi ändå upp oss via ett lite snabbare och längre spel, men hade alldeles för korta bollhållande perioder för att det skulle kännas riktigt bra.

I halvtid var ställningen 0-3 men vi måste vara ärliga och säga att vi inte skapade någonting framåt och var under kosntant press. Till den andra halvleken lade vi om lite och spelade 1-2-2-1 vilket inledningsvis gav stor utdelning då vårt övertag på centralt mittfält gav såväl bollinnehav som mer anfallsspel. Precis när det kändes som att vi började jämna ut matchen kom två snabba Spånga-mål och orken började tryta efter allt löpande och försvarsspel vilket gjorde att siffrorna rann iväg i slutet.

Det kan låta märkligt med tanke på sifforna men faktum är att vi gjorde en riktigt bra match och en klart bättre andra halvlek än första. Dessutom storspelade Emma i målet matchen igenom. Spånga är det överlägset bästa laget i den här serien och det är en ren fröjd att se dem spela fotboll. Laget spelar också i extra svår serie och är just nu på en helt annan nivå än både oss och övriga lag i serien. Vi kan bara tacka för lektionen och är otroligt nöjda med att få möjlighet att spela sådana här matcher - vilket är ovärderligt för tjejernas utveckling.All kredd till Spånga som förutom en fantastisk fotboll även står för en härlig attityd både på och utanför planen. Vi önskar er all lycka till framöver!

Vi summerar en både lärorik och rolig säsong i Sanktan P-05-svår. Det har varit ett fantastiskt äventyr där vi har fått ett kvitto på både våra styrkor och utvecklingsområden. Från hela laget tackar vi alla duktiga motspelare och trevliga ledare & föräldrar som vi har fått stifta bekantskap med under året! Nästa år spelar vi med största sannolikhet enbart Sanktan i tjejklassen men vi kommer garanterat att spela cuper även i killklassen och hoppas att vi ses där!